DESATASE on amylolyyttinen valmiste (EC 3.2.1.41, pullulan 6-glukano-hydrolysaasi), joka katalysoi amylopektiinin alfa-1,6-sidosten hydrolyysiä, mikä mahdollistaa korkeampien maltoosisaantojen saavuttamisen yhdessä maltogeenisten amylaasien kanssa.
TARKOITUKSET
- Lisätä maltaan diastaattista voimaa parantamalla maltaan alkuperäisen ß-amylaasin toimintaa.
- Lisätä vierteen fermentoitavuutta (ilmeinen attenuaatioraja). Noin 25 % vierteen kokonaishiilihydraatista on fermentoimatonta.
Desataseen lisääminen yhdessä maltogeenisten amylaasien, kuten Maltosylasen, kanssa fermentointisäiliöön muuttaa fermentoimattomat dekstrinit maltoosiksi, joka puolestaan fermentoidaan alkoholiksi, mikä antaa ilmeisen attenuaation, joka on yli 100 % ilman makutäyteläisyyden tai vaahdon säilyvyyden menetystä. Samalla alkoholipitoisuudella kuin normaalisti attenuoitu oluessa, super-attenuoitu olut vaatii 25 % vähemmän raaka-aineita. Katso attenuaation modulaatio.
LÄMMÖN OPTIMAALISUUS
55-60 °C. Entsymaattiset komponentit inaktivoituvat oluessa (pH 4,2)...